Architeaching entranceMain Menu

Architeaching Facebook Page

button

Software for the project

Architeaching LMS

Now on Architeaching...

We have 54 guests online

Traffic analysis

Today12
Yesterday51
Week118
Month1286
All120268

Disclaimer&visual identity 2013

Definitii si echivalente ale termenilor arhitecturali

There are 290 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)
Begins with Contains Exact term Sounds like Tick to search all glossaries
All A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V X Z
Term Definition
KARAMANI
  1. Tehnica de tesut la razboi, folosita pentru decorarea tesaturilor de tip chilim, raspandita indeosebi in tarile arabe, utilizata si in Romania, mai ales pentru tesaturile din lana cu decor geometric.

  2. "Tesatura" adaugata de regula peretelui, pentru a-l sublinia, pentru a-l annobila; ansamblu de tehnici murale bazate in principal pe impletirea firelor de fond (urzeala), fixe uniforme cromatic sau nu, prin tesere, sau prin innodare cu fire de "batere" sau de "alegere" a unor motive abstracte sau figurative.

Sursa: Dictionar enciclopedic, Dictionar de arta

KITSCH
  1. Termen folosit pentru a determina un obiect decorativ de prost gust. Reproducere sau copiere pe scara industriala a unor opere de arta, multiplicate si valorificate comercial. - Din germ. Kitsch.

  2. Produse cu caracter de pseudoarta, caracterizate prin platitudine, imitatie superficiala a operelor de arta; lipsa de originalitate.

  3. Fenomen care in esenta sa este o pseudoarta cu multiple infatisari, de la obiecte inutile, de cele mai multe ori vulgare, dar executate cu rafinament mestesugaresc.

Sursa: DEX, Dictionar de arta

KOKOSNIKI
  1. In arhitectura rusa veche si in stilul eclectic a la russe, sistem constructiv-decorativ constand in supraetajarea unor registre de arcaturi (semicirculare sau in acolada), retrase pe verticala unul fata de celalalt, plasate la baza turlelor (pentru a contribui la micsorarea diametrului acestora) sau sub cornise.
Glossary 2.7 uses technologies including PHP and SQL